Voor in De Spelles – longboard

Voor in De Spelles behandel in attributen waarmee je leuke spellen kunt spelen. Vandaag staat de longboard centraal. De longboard lijkt op een skatebord, maar het verschil is dat je met een skateboard trucjes kan doen en met een longboard leg je meer lange afstanden af. Dit komt omdat een longboard langer is en grotere wielen heeft. Hierdoor kan het hogere snelheden bereiken. 

Op school zie ik regelmatig kinderen met een longboard naar school komen en in de pauzes wordt er druk mee geskatet. Ze zijn dan vooral bezig met wie de snelste is of ze zetten een parcours uit. Ook zijn druk bezig met katapulten: dan gaat één persoon op de longboard zitten, twee anderen pakken degene beet en trekken de zittende persoon als een soort katapult weg.

Er zijn waaghalzen die met een longboard met hoge snelheid van een heuvel afgaan (downhill),Afbeeldingsresultaat voor downhill longboardmaar je kunt er ook op dansen (dancing girl). Daar moet ik wel bij zeggen, dat je flink wat controle en ervaring moet hebben om dit te kunnen. Ik ze de kinderen dit zo één-twee-drie zie doen, vooral downhill. Maar onderschat de kinderen van tegenwoordig niet.

Maar ook in de gymzaal kun je met een longboard leuke spellen doen. De leukste die ik heb gevonden, naast natuurlijk een hindernisparcours, heet ‘Hongerige Nijlpaarden’. Hieronder de video, maar met dit spel is het de bedoeling dat je per keer zoveel mogelijk ballen met een mand weet mee te nemen. Degene die de bal mag pakken moet dat liggend op de longboard plaatsnemen en een ander ‘stuurt’ diegene door erachter te lopen en zijn/haar voeten vast te pakken. De mensen op de video zijn zeer creatief geweest met de ‘manden’ om de ballen mee te nemen.

Voor in De Spelles: de fitnesbal

Voor in De Spelles worden materialen behandeld die zeer bruikbaar zijn in de gymles. Vandaag staat de fitnessbal centraal. Je denkt er niet meteen aan, maar met een fitnessbal kun je leuke spellen spelen. Juist vanwege de grootte van de bal, leent het zich voor groepsspellen.

Kin-ball
Met de fitnessbal kun je in de gymles en daarbuiten leuke spellen spelen. Het eerste voorbeeld wat je met een grote fitness-bal kan doen is Kin-ball. Dit spel is zeer geschikt als groepsspel. De bedoeling van het spel is dat de bal op de grond belandt, wanneer de bal is weggespeeld. Dat moet op een de volgende wijze gebeuren: de bal moet door twee personen omhoog gehouden worden, de ander slaat de bal weg. Wanneer de bal de grond raakt, heeft dat team een punt gemaakt.

Indiana Jones

Bij dit spel is het de bedoeling dat één persoon getikt wordt met een Kin-ball. De persoon die getikt moet worden bevindt zich tussen twee rijen: een binnen- en een buitenkring. De personen van de binnen- en buitenkring moeten door middel van samenwerken de bal doorgeven. Als je op de video klikt, zie je een leuke uitwerking van het spel.

Minute to win it
Ook hier staan de deelnemers in een binnen- en een buitenkring.  Hier is het de bedoeling dat de deelnemers binnen de minuut zo snel mogelijk de Kin-ball doorgeven. Wie heeft de bal de meeste keren rond laten gaan. Dit is tevens een goede voorbereiding op het spelen van het Indiana-Jones spel.

Als je nog meer leuke spellen weet die je kunt spelen met de Kin-ball, reageer gerust en ik plaats je reactie erbij.

Veel spelplezier