Doolhof-tikkertje, leuk voor in de gymles en als energizer! De Spelles

Doolhof-tikkertje:
Dit is een leuk spel wat niet alleen goed inzetbaar is in de gymles, maar ook als energizer in de klas en zelf met het team!

Benodigheden:
Pionnen / hoedjes

Beschrijving:
Het werkt als volgt: er is een tikker en iemand die getikt moet worden. De andere deelnemers staan in rijen, het liefst in een vierkant, en spreiden hun armen. Hierdoor ontstaan er gangen waar de anderen doorheen kunnen lopen. Bij het woord ‘draai’ draaien de deelnemers een kwartslag en ontstaan er nieuwe gangen.

Hier wordt het spel gespeeld met de gehele groep, maar om meer deelnemers te laten bewegen kun je dit spel gerust spelen met zes deelnemers, waarvan één tikker, één loper en vier deelnemers die draaien.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke tikspellen zien? Klik dan hier en kom op de tikspellenpagina van De Spelles!