Drie samenwerkopdrachten in estafettevorm, leuk voor de gymles.

Drie samenwerkopdrachten in estafettevorm!
Met deze drie samenwerkopdrachten begin je een gymles altijd goed. Wie goed naar elkaar luistert en meedoet, komt het verst!

Benodigdheden:
– Pionnen
– Stokken
– Matjes

1) Hunebed-estafette:
Probeer zo snel mogelijk degene die op de mat zit (‘de zwerfkei’) te verplaatsen naar de overkant waar de Hunebed gebouwd gaat worden. Hierbij mag de mat de grond niet raken. Dit doe je door zelf onder de mat te gaan liggen en door te rollen verplaatst de mat zich naar voren. Erg leuk om dit als groepsactiviteit te doen. Het bevordert het groepsgevoel en stimuleert de samenwerking met elkaar.
2) Hunebed-estafette met stokken:
Dezelfde werkwijze als bij 1) alleen nu kan de mat zich verplaatsen door er stokken onder te leggen. Heb je een stok neergelegd? Dan moet eerst de wand of pion aangetikt worden. Degene die op de mat liggen, die mogen de mat voortbewegen.
3) Doorgeef-estafette:
Een aantal deelnemers ligt, door zich klein te maken op hun knieën, onder de mat. De anderen gaan zo snel mogelijk voor de mat liggen en gaan ook ‘klaar zitten’. Een tweetal van het groepje pakt een tweede mat en legt deze voorzichtig op de degene die op de grond liggen. Nu kan degene die op de mat zit, zich verplaatsen naar de volgende mat. De mat waar degene eerst opzat, komt vrij en kan weer verplaatst worden naar voren. Wie behaalt als eerste de overkant? Zorg er wel voor dat dit spel veilig gebeurt door vooraf goede werkafspraken te maken.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke estafettevormen zien van De Spelles? Klik dan hier en kom op de Estafettepagina van De Spelles!