Mario Kart Koins in de gymles

Mario Kart Koins in de gymles!
Veel leuke dingen kunnen hiermee uitgevoerd worden. Denk aan leuke technische Knikker-banen. Ook De Spelles gaat mee in deze hype en zet de sportieve mogelijkheden van deze opkomende rage op een rij. Veel Koins-plezier!

Benodigdheden:
– Koins
– Pion
– Krijt
– Bekertjes

Beschrijving:

Koins-knikkeren
Maak tweetallen en zet een pion op z’n kop op een lijn. Dit kan ook cirkel zijn gemaakt met krijt. Net als bij het knikkerspel mogen de deelnemers om beurten de koin onderhands gooien. Degene die het dichtste bij ligt, mag weer als eerste. Is de koin in de pion gekomen, dan heeft diegene gewonnen en een punt verdiend. Het spel begint weer opnieuw.

Koins-grond-muur-kaats
Gooi de koin tegen via een stuit op de grond tegen de muur en probeer de koin weer te vangen. De afstand van en naar de muur kan qua moeilijkheid vergroot of verkleind worden.

Koins-pongen
Plaats een aantal bekertjes op een tafel (kan ook op de grond). Gooi de koin via een onderhandse beweging naar de bekertjes, zodat deze in een bekertje belandt. Je kunt dit doen met stuit of zonder. Ook kun je de bekertjes punten geven en per keer dat je raak gooit, krijg je het aantal punten wat op het bekertje staat.

Koins-elleboog-move
Buig je arm en leg op je elleboog een koin. De truc is wanneer je je arm weer strekt dat je de koin probeert te pakken. Leuke uitdaging!

Koins-rollende timer:
Rol de koin over de grond, zodat deze een ronde beweging maakt. Probeer zo vaak mogelijk tussen een getrokken lijn heen en weer te rennen. Het heeft weg van de volgende oefening, waarbij hoepels gebruikt worden.
De Spelles hoepelrun

Koins-sjoelen:
Maak in een kartonnen doos een aantal poorten, zet de doos overeind en probeer de koin in een gang te sjoelen. Geef de poorten punten. Degene met de meeste punten wint.