Top 5 groepsspellen van De Spelles!

Top 5 groepsspellen van De Spelles!
In de gymles leuke groepsspellen spelen wil iedereen. Vaak spelen we trefbal of slagbal, maar De Spelles zet juist in op andere groepsspellen waarbij iedereen meedoet en mee kan doen. Om je hierbij te helpen zetten we er een aantal voor je op een rij: de top 5 groepsspellen van De Spelles!

1) Fortnite in de gymles!
Hét spel van het jaar, maar dan wel achter de computer. Mede daarom is het zo gaaf dat je dit spel met je gehele groep kunt spelen. Bekijk de video of klik hier voor de uitleg.2) James Bond in de gymles!
Dit leuke spel is ideaal om met je groep aan het einde van het schooljaar te spelen. Het kan natuurlijk ook aan het begin van het schooljaar. Wie weet zo snel mogelijk benodigde punten binnen te halen zonder daarbij afgegooid te worden en hangt daarbij de echte James Bond uit. Bekijk de video of klik hier voor de uitleg.

3) Chaosslagbal in de gymles!
Met dit spel wordt het originele slagbalspel met een grappige twist omgedraaid tot een intensief spel. Iedereen doet mee en niemand zit op de bank te wachten op zijn beurt. Daarbij wordt er binnen 10 seconden gewisseld en dat houdt het tempo heel hoog! Bekijk de video of klik hier voor de uitleg.

4) Pac-man in de gymles!
Een leuk spel om via een creatieve wijze in de gymles te spelen. Dit spel leent zich perfect om een groep te spelen in de gymles, maar ook op het plein of op het sportveld te spelen. Het enige wat je hoeft te doen is het neerleggen van matten (of ander materiaal wat looproutes creëert)en hoedjes en spelen maar. Geschikt als kernactiviteit, waarbij het draait om samenwerken en tactiek. Bekijk de video of klik hier voor de uitleg.5) Flipperkasten in de gymles!
Kom met dit spel helemaal in de context van de kinderen en tegelijkertijd zijn ze bezig met mikken. De bedoeling is dat de grote bal naar de andere kant wordt gespeeld waardoor de pionnen aan die kant daar omvallen. Bekijk de video of klik hier voor de uitleg.

Dit waren de top 5 groepsspellen van De Spelles. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren en speel je met je groep leuke groepsspellen! Wil je nog meer inspiratie, kijk dan gerust verder op de website van De Spelles, waar je meer dan 75 unieke en leuke spellen vindt.