Workshop van De Spelles!

Workshop van De Spelles!

In een spelles moet iedereen bewegen en ook kunnen bewegen! Zeker nu bewegen zo’n hot item is, klinkt het simpel en logisch. Toch blijkt het voor velen in de praktijk erg lastig om leuke, inspirerende spellen te spelen waarbij er wordt voldaan aan deze criteria.

Sinds 2017 heeft Matthijs Jansen een stap gezet in de behoefte van zulke spellen en heeft hij het concept van De Spelles ontwikkeld. De spellen die Matthijs in de gymles speelde met zijn leerlingen, heeft hij gedeeld op sociale media en op zijn website. Sindsdien is het hard gegaan. Nu een jaar verder volgen op sociale media meer dan 75.000 mensen De Spelles, halen 1000 mensen per dag inspiratie van www.despelles.nl én is De Spelles inmiddels een begrip in het onderwijs, bij medewerkers van BSO’s, scouting en sportverenigingen.

De kracht van de spellen van De Spelles is de herkenbaarheid! Het zijn zelfbedachte, vaak simpele spelletjes zijn waarbij de leerlingen moeten bewegen, samenwerken en vaak ook nadenken. Mastermind, Rubik’s Kubus, Vier-op-een-rij, maar ook Hunebed-estafette zijn daar voorbeelden van. De spellen staan dicht bij de belevingswereld van de leerlingen, waardoor het hun interesse opwekt en hen motiveert om actief deel te nemen aan de spellen die in de gymles worden gespeeld.

Al snel kwam de vraag aan het adres van De Spelles voor het geven van workshops, waaronder bij nascholingsdagen (o.a. van De Beweegbasis en Driestar Educatief). Tijdens de workshops merkte Matthijs dat de behoefte van de deelnemers om dit soort spellen te spelen groot is en dat hij voorziet in een behoefte die velen hebben. De deelnemers worden daarbij geënthousiasmeerd en gaan vol nieuwe inspiratie naar hun eigen werkveld.

Tijdens een workshop vertelt Matthijs over zijn mindset, over het concept van De Spelles en hoe hij de spellen ontwerpt. Dit doet hij door theorie en praktijk te combineren, waardoor het vooral een actief leermoment wordt waarin iedereen de nieuwe inspiratie kan toepassen in de lessen. Maar bovenal wordt er een mindset gegenereerd voor de toekomst!

Neemt u dan gerust contact met op en vertel uw wensen.

Sportieve groet,

Matthijs

Workshops in 2018

Driestar Educatief  
21 maart 2018
Studiedag bewegingsonderwijs
Geerten (Driestar): “Het was een succes om je op onze nascholingsmiddag
                                 te hebben!”

Marnix Academie
29 maart 2018
Workshop

 

Marnix Academie
6 juni 2018
Workshop tijdens nascholingsdag

 

De Beweegbasis 

10 en 31 oktober

Workshops tijdens studiedag

 

NiBi-conferentie
16 november 2018
Workshop tijdens conferentie over techniek en gedrag