Rummikub in de gymles!

Rummikub in de gymles!
Speel met je team tegen drie andere teams en probeer zo snel mogelijk de stenen van je speelbord te krijgen!

Benodigdheden:
– hoedjes
– matjesBeschrijving:
Verdeel je deelnemers over vier teams. Elk team krijgt vijf gekleurde hoedjes: rood, geel, blauw, wit en groen. De resterende hoedjes worden verdeeld over vier punten, waar de deelnemers een hoedje kunnen pakken als ze niet kunnen.

De bedoeling van het spel is dat de deelnemers de hoedjes van hun eigen speelbord moeten spelen. Dit moeten ze doen door drie hoedjes van dezelfde kleur op het gezamenlijke speelbord te krijgen. In eerste instantie moeten ze bij één van de vier punten het bovenste hoedje pakken. Hebben ze drie van dezelfde kleur op hun eigen bord verzameld, dan mogen deze drie op het gezamenlijke speelbord gelegd worden. Daarna mogen ze ook één gekleurd hoedje op het bord leggen. Als er op het bord vier dezelfde liggen, mogen ze er ook één afnemen en daarnaast twee van hun eigen hoedjes erbij leggen. Wie heeft als eerste de hoedjes van hun speelbord gespeeld?

Na elke ronde verdelen de deelnemers de hoedjes weer kris kras over de vier punten waar de hoedjes gepakt kunnen worden. Op hun eigen speelbord worden de vijf gekleurde hoedjes gelegd.

Veel spelplezier!

Wil je dat De Spelles jouw gymles een nieuwe impuls geeft, kijk dan op de site voor meer informatie.

Wil je nog meer leuke bordspellen? Klik dan hier en kom op de Bordspellenpagina van De Spelles!