Muizenval in de gymles!

Muizenval in de gymles!
Speel Muizenval nu niet alleen thuis aan tafel, maar nu ook gewoon in de gymles! Het doel van het spel is simpel: probeer zo veel mogelijk spullen te verzamelen, voordat de muizenval naar beneden komt.

Benodigdheden:
– lintjes voor de muizenval
– pittenzakjes
– hoedjes
– balletjes
– hoepelsBeschrijving:
De deelnemers worden verdeeld in groepen. De grootte kun je zelf bepalen. In het midden van de zaal staan in een vierkant allerlei spullen. Vier deelnemers staan in een vierkant en houden elkaar vast met lintjes. Op deze manier ‘beschermen’ ze de spullen. Als het startsein gegeven wordt, rennen de deelnemers één voor één naar het midden, kruipen onder het lint door en pakken één materiaal.

De materialen mogen gepakt worden totdat de tijd om is, dan geeft de spelleider een teken. Dit kan ook geregeld worden op muziek! Op dat teken, gaan degene die om de materialen heen staan, zo snel mogelijk op de grond zitten. Degene die zich in het vierkant bevinden, zijn nu gevangen en moeten alle verzamelde materialen weer terugleggen. Dan begint weer een nieuwe ronde. Welk team houdt het 5 rondes vol?

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke bordspellen? Klik dan hier en kom op de Bordspellenpagina van De Spelles!