Poortbalrace in de gymles!

Poortbalrace in de gymles!

Poortbalrace in de gymles!
Een leuk spel om je gymles of startactiviteit mee te beginnen. Wie weet als eerste door samen te werken de eindstreep te bereiken?

Benodigheden:
– ballenBeschrijving:
Verdeel de deelnemers in groepen. Bij het voorbeeld op de video zijn het er vijf per groepje, maar het kunnen er ook meer of minder zijn (minimum van drie). Dat maakt het wel nog intensiever! Deze deelnemers zijn ook weer verdeeld in twee en drie deelnemers. Bij het startsein rent de voorste deelnemer naar zijn mededeelnemers, gaat achter de achterste persoon staan en rolt de bal door de poortjes naar voren. Let daarbij op dat de persoon die de bal rolt, wel blijft staan. De voorste persoon pakt de bal op en rent naar de overkant. Ook die rolt de bal door het poortje naar voren en gaat achter de achterste persoon staan. Op die manier wordt de afstand vergroot. De deelnemers hebben gewonnen als de persoon met bal de gele lijn bereikt.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke estafettevormen zien van De Spelles? Klik dan hier en kom op de Estafettepagina van De Spelles!