Ping Pong Estafette in de gymles

Ping Pong Race in de gymles!

Ping Pong Race in de gymles!
Een leuke estafette voor in de gymles, maar ook voor buiten waarbij goed samengewerkt moet worden!

Benodigdheden:
– Ballen

Beschrijving:
Ping Pong Estafette in de gymles is een leuke estafette waarbij goed samengewerkt moet worden om het doel te bereiken. De deelnemers starten in een zittende houding waarbij elk tweetal tegenover elkaar zit. De bal wordt door de tweede persoon vastgehouden. Bij het startsein gooit de tweede persoon in de rij de bal naar de eerste persoon. Deze gooit de bal naar de vierde persoon, die op zijn beurt de bal naar de derde persoon gooit. Dit gaat zo door totdat de eindstreep is behaald.In eerste instantie kun je ervoor kiezen om het daarbij te laten. Als extra moeilijkheid kun je er daarna ook voor kiezen om weer terug te gaan. Dat vergde in het begin wel wat aanwijzingen en overleg, maar daarna verliep er ritme weer zoals bekend. Daarnaast kun je het ook staand doen, zoals in het tweede deel van de video te zien is.

Wat ook extra leuk is, is dat je het op een volleybalmanier kunt uitvoeren. Nu moeten de deelnemers dan met een bovenhandse speelwijze de bal zien voort te bewegen. Maar dat is wel voor de echte geoefende spelers!

Veel spelplezier!

Wil je meer leuke estafettevormen zien? Klik dan hier en kom op de estafettepagina van De Spelles!