reactiespel met stokjes in de gymles

Reactiespel met stokjes in de gymles!

Reactiespel met stokjes in de gymles!
Dit reactiespel is echt voor iedereen leuk! Het enige wat je nodig hebt, zijn stokjes en je kunt spelen. Het maakt niet uit waar je bent! Wie heeft als snelste de stokjes te pakken?

Benodigdheden:
– Stokjes (Kapla / Kubbs / ongeslepen dikke potloden)

Beschrijving:
Verdeel de groep in tweetallen (al kan het gerust ook in drietallen of zelf in een grote groep). De tweetallen staan tegenover elkaar en houden daarnaast twee stokjes vast. Dat doen ze op een handje-klap manier: bij de één rust het stokje op de hand, de ander houdt zijn hand erboven. Het stokje klemt zich als het ware tussen de handen. Dat wordt ook bij het andere stokje gedaan, alleen dan net andersom.

Het spel kan nu beginnen. Op jouw teken, mogen ze het stokje proberen te pakken. Zijn ze allebei even snel, dan moeten ze niet door blijven gaan; het is dan gelijk spel voor dat stokje. Het kan dus zijn dat één persoon twee stokjes heeft, of allebei een stokje, of allebei geen stokje of één persoon heeft één stokje en bij het andere stokje is het gelijk spel. Zelf hield ik in eerste instantie een puntentelling bij en dan wie als eerste bij de 5 is. De winnaar schuift dan op naar de leerkracht toe (move-up move-down). Al vonden de deelnemers het eigenlijk te leuk om gewoon te spelen, zonder puntentelling.

In ieder geval. Dit spel is echt een hele leuke om op een ontspannen manier in de sfeer van de les te komen.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer reactiespelletjes zien, klik dan hier en kom op de reactiespelletjespagina van De Spelles! Heb je zelf nog leuke ideeën, stuur je filmpje maar op en ik zet deze met naam erbij!