Kwartet voetbal in de gymles

Kwartet Voetbal in de gymles!

Kwartet Voetbal in de gymles!
Een leuk voetbalspel voor in de gymles waarbij tactisch spel belangrijk is. Ideaal voor 1/3e van de zaal!

Benodigdheden:
– Kast
– Voetbal
– vier gekleurde lintjes (rood, geel, blauw, groen)

Beschrijving:
Het doel van dit voetbalspel is simpel: zorg dat je vier dezelfde lintjes verzameld. Dit doe je door anderen te scoren, waardoor je een gekleurd lintje mag uitzoeken.

Voordat het spel begint, haal je een kast zo uit elkaar dat je vier kastdelen krijgt. Deze kastdelen zet je verspreid neer over 1/3e van de zaal. Op deze kastdelen leg je een rood, geel, blauw en groen lintje. Verdeel de deelnemers over de kastdelen en het spel kan beginnen. In de video zie je dat er één tegen één wordt gespeeld, maar het kan gerust ook in tweetallen.

Zoals de titel al verraad, moet er kwartet worden gehaald. Als er gescoord wordt, mag je een lintje bij dat doel pakken en bij jezelf neerleggen. Maar als er bij jou gescoord wordt, mag er bij jou een lintje van het kastdeel worden gehaald. Omdat de kastdelen open zijn, mag er aan bij kanten gescoord worden. Heeft er iemand kwartet, dan is het spel afgelopen. Heeft er in de tussentijd iemand geen lintjes meer, dat hindert niet, diegene probeert gewoon te scoren en lintjes verzamelen.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke voetbalspellen zien, klik dan hier en kom op de voetbalpagina van De Spelles!