Stapelvoetbal in de gymles

Stapelvoetbal in de gymles!

Stapelvoetbal in de gymles!
Een leuk voetbalspel wat je op 1/3e van de zaal kunt spelen. Wie raakt als eerste zijn stapel kwijt?

Benodigdheden:
– Voetbal
– Matjes

Beschrijving:
Het doel van dit voetbalspel is simpel: raak als eerste al je matjes kwijt. Dit doe je door te scoren óp de matjes van de tegenstander. Ideaal voor 1/3e van de zaal!

Verdeel de deelnemers over vier maten. In video zie je dat er één tegen één gespeeld wordt, maar het kan ook gerust twee tegen twee. Elke deelnemer verdedigt een stapel matjes. Hij probeert van de matjes af te komen, door óp de matjes van de ander te schieten. Lukt dat? Dan mag hij zijn matje bij de ander op de andere matjes leggen. Zo wordt die stapel hoger en de andere lager. Dus ook het scoren wordt moeilijk en/of makkelijker. Ook zul je zien dat deelnemers op een gegeven moment gaan samenwerken als één persoon nog maar één matje over heeft. Kortom, een leuk spel waarbij hard schieten niet belangrijk is!

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke voetbalspellen zien, klik dan hier en kom op de voetbalpagina van De Spelles!