Kleurensorteer estafette in de gymles

Kleurensorteer Estafette in de gymles!

Kleurensorteer Estafette in de gymles!
Een leuk strategisch spel waarbij goed nagedacht moet worden waar de kleuren naartoe worden geschoven. Wie heeft als eerste de kleuren gesorteerd.

Benodigdheden:
– Matjes
– Hoedjes (3×3 van een kleur)

Beschrijving:
Het doel van Kleurensorteer Estafette in de gymles is simpel: welk team heeft als eerste de kleuren in de ‘buizen’ gesorteerd? Voor dat het spel begint, zorg je er eerst voor dat de gekleurde hoedjes, in de video zie je drie keer drie verschillende kleuren, verspreid onder aan de twee matjes liggen. Door de matjes iets uit elkaar te leggen, creëer je twee drie ‘buizen’ waar de hoedjes naartoe geschoven dienen te worden.

Als het startsein klinkt, rent één deelnemer van elk groepje naar de twee matjes toe, pakt een hoedje en schuift deze naar een buis toe. Maar dit hoeft niet: de deelnemer kan ook het hoedje opzij schuiven, waardoor zijn medespeler een ander hoedje daarna in de daarvoor bestemde buis schuift. Belangrijk is om te weten dat de deelnemers de hoedjes niet langs elkaar mogen schuiven, maar ruimte moeten maken. Op die manier kunnen de hoedjes gesorteerd worden. Het spel is afgelopen wanneer één team de drie kleuren gesorteerd heeft en dat er in elke buis drie hoedjes liggen van één kleur.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke estafettevormen zien van De Spelles? Klik dan hier en kom op de Estafettepagina van De Spelles!