Mijnenveld Estafette in de gymles

Mijnenveld Estafette in de gymles!

Mijnenveld Estafette in de gymles!
Deze leuke estafette-variant is zeer geschikt om als extra onderdeel in de (gym)les toe te voegen. Wie heeft als eerste de route gekraakt?

Benodigdheden:
– Hoedjes
– muntjes / krijtjes

Beschrijving:
Het doel van Mijnenveld Estafette in de gymles is simpel: probeer als eerste de route te kraken, voordat het andere team dat doet.

Voordat het spel begint, worden er hoedjes in een rechthoek neergelegd. Op de video zie je 4×5, maar dat kan gerust een andere combinatie zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met het aantal materialen wat je tot je beschikking hebt. Onder de hoedjes worden muntjes / krijtje neergelegd (of ander klein materiaal). Dit wordt gedaan door één deelnemer van de tegenstander, van het andere team gebeurt precies hetzelfde zonder dat er naar elkaar gekeken wordt.

Op het startsein mag één deelnemer van elk team naar voren komen en een hoedje optillen. Ligt er een materiaal onder, dan mag het hoedje weggelegd worden. Ligt er geen materiaal onder, dan moet het hoedje weer teruggelegd worden. De deelnemer gaat dan weer terug en zijn medespeler mag op zijn beurt proberen de juiste route te vinden. Het spel is afgelopen wanneer één team de route heeft gekraakt.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke estafettevormen zien van De Spelles? Klik dan hier en kom op de Estafettepagina van De Spelles!