Morse Code in de gymles

Morse Code in de gymles!

Morse Code in de gymles!
Bewegen en nadenken tegelijk kan met dit leuke spel én daarbij is het zelfregulerend. Klaarzetten en uitleggen is het enige wat je als spelleider hoeft te doen.

Benodigdheden:
– blaadje met betekenis Morse
– Hoepels
– Balletjes (tennisballen)
– Blokjes

Beschrijving:
Bij Morse Code in de gymles is het doel simpel: welk team raadt als eerste het woord die de medespelers met blokjes en balletjes neerleggen?

Voordat het spel begint, leg je eerst balletjes en blokjes aan de overkant. Aan de andere kant, zet je per team één deelnemer neer die een briefje vasthoudt waarop de Morse Codes staanMorse Code in de gymles. Deze deelnemer probeert de Morse Code te kraken. De anderen gaan de Morse Code neerleggen en spreken van te voren af welk woord zij in de hoepels gaan neerleggen een (één letter per hoepel). Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, leggen beide teams hetzelfde woord neer.

Op het startsein, mag één deelnemer per team een materiaal meenemen en een deel van de Morse Code neerleggen. De ander mag pas gaan, wanneer zijn mede-deelnemer weer terug is. De letters worden gelegd in drie hoepels. Vanzelfsprekend kun je allerlei eisen stellen / veranderingen in het aantal hoepels aanbrengen, dit allemaal naar het niveau van de deelnemers. Is het woord geraden, dan wordt gewisseld in de rollen van kraker en bewegers en begint het spel weer opnieuw.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke estafettevormen zien van De Spelles? Klik dan hier en kom op de Estafettepagina van De Spelles!