Kerstboom cup-stack in de gymles!

Kerstboom cup-stack in de gymles!

Kerstboom cup-stack in de gymles!
Bij deze leuke estafette moet je niet alleen snel rennen, maar ook snel met je handen zijn! Wie heeft als eerste de laatste pion bereikt?

Benodigdheden:
– Bekertjes (6x per team)
– Hoepels

Beschrijving:
Het doel van het spel is simpel: probeer zo snel mogelijk de laatste hoepel te bereiken. Dit doe je door bij elke hoepel met de 6 bekertjes in een piramide te stapelen en weer af te breken. Daarna ga je weer terug naar je teamgenoot en hij gaat naar de volgende rij met hoepels.

Echter, de hoepels zijn in een kerstboomvorm in de zaal gelegd. Dit betekent dat na de eerste rij hoepels niet overal genoeg hoepels liggen: het wordt namelijk per rij minder. Kom je bij een hoepel aan waar een ander al een piramide bouwt, dan moet je wachten totdat een hoepel vrij is om daar je bekertjes te gaan stapelen. Dit blijft zich herhalen tot de laatste hoepel. Daar mag wel door meerdere personen een piramide gestapeld worden.

Veel spelplezier!