Kerstboom Estafette 2.0 in de gymles

Kerstboom Estafette 2.0 in de gymles!

Kerstboom Estafette 2.0 in de gymles!
Een leuke groepsestafette waarbij het niet alleen draait om snelheid, maar ook netheid. Wie heeft als eerste de kerstboom netjes gevuld?

Benodigdheden:
– touw
– hoepel
– blokken

Beschrijving:
Verdeel de groep in gelijke aantallen. Iedere groep heeft dezelfde aantallen qua materialen. De bedoeling van het spel is dat er zo snel mogelijk een kerstboom wordt gemaakt, maar nu is deze gevuld met hoepels.

Op het startsein rent iedere groep met het touw naar de overkant. Daar leggen ze met het meegenomen touw een driehoek neer. Daarna gaat de groep weer terug en mag iedere deelnemer om de beurt een hoepel meenemen en deze binnen het touw vullen. De groep die dat het snelste en het netste heeft gedaan, wint.

De basis voor het spel is gelegd. Je kunt dit met meerdere materialen uitbreiden en daarmee de kerstboom zo goed mogelijk vullen.

Veel spelplezier!