Interactieve spellen voor in De Spelles

Interactieve spellen

Niet alleen voor op de ICT-toestellen gaat de ontwikkeling voor het maken van interactieve spellen door, ook de ICT-ontwikkelingen voor in de gymles, school of plein staan niet stil. Steeds beter lukt het om, naast de gebruikelijke spellen die we spelen, ook ICT te combineren bij de sport en spelactiviteiten. Een aantal zeer aantrekkelijke toepassingen is al beschikbaar en wordt mondjesmaat toegepast. Het vraagt namelijk nog wel om een investering! Toch zijn de pluspunten, denk aan de motivatie en het enthousiasme wat het opwekt, zeer sterk aanwezig. Daarom hieronder een lijstje met mooie voorbeelden van interactieve spellen voor in De Spelles!

Interactief gooien tegen een muur
Erg leuk interactief mikspel voor in de gymles. De deelnemers moeten de ballen op de geprojecteerde en bewegende figuren gooien voor punten. Het niveau past zich aan het niveau van de deelnemers aan. Dit werkt echt voor iedereen motiverend!

Interactieve spelzone
Dit is een mooi voorbeeld van bewegen en leren tegelijk. Er moeten hier allerlei opdrachten uitgevoerd worden bij de verschillende pilaren, waarbij je moet bewegen en nadenken tegelijk. Een mooie invulling voor op het (school)plein.

Volg de acties op
Hier moeten acties uitgevoerd worden die op een beeldscherm geprojecteerd worden Het heeft veel weg van het dansspel wat in Amerika en Japan erg populair is. Dit wekt zeker het enthousiasme van de deelnemers op, omdat reageren en bewegen gecombineerd wordt.

Voetbalmuur
Met de voetbalmuur kun je naast scoren ook allerlei andere leuke spellen en opdrachten doen. Je kunt meten hoe hard je schiet of je kunt op commando richten en daarmee punten verdienen. Op een aantal plaatsen staat zo’n voetbalmuur. Dit werkt voor iedere voetbalfan zeer motiverend en uitdagend.

Interactief tafeltennissen
Ook dit is een mooie variant waarbij tafeltennis en techniek gecombineerd wordt. Dit werkt motiverend, omdat naast het gewone spel ook extra punten verdiend kunnen worden door te mikken op bepaalde vlakken. Zo draait het nu niet alleen om wie het hardste slaat, al kan dat bij deze tafel ook gemeten worden!

Twinkeltegels
Met Twinkeltegels kun je op straat allerlei leuke spellen spelen waarbij je moet reageren en bewegen, maar ook andere spellen zijn mogelijk. Denk aan tikkertje, als je op een gekleurd tegeltje staat ben je veilig, maar deze kan zo weer veranderen. Dit kan een impuls geven aan het spelplezier op het plein!

Reactiespel
Dit soort spellen waarbij je zo snel mogelijk moet reageren om de oplichtende vlakken te raken, werkt voor iedereen motiverend. Tegelijkertijd ben je aan het bewegen. Een mooie combinatie!

Smartgoals pionnen
Deze pionnen kunnen zo neergezet worden dat je verschillende doeltjes creëert. De pionnen kunnen op commando oplichten. In de opgelichte doeltjes moet er dan gescoord worden. Op die manier creëer je een nieuwe dimensie in het spel. Meer voorbeelden staat in de video.

Interactief squashen
Naast het gewone squashspel kun je tijdens dit interactieve extra punten verdienen. Dit kan zeer motiverend werken en tegelijkertijd ben je gerichter bezig.

Hierboven leuke interactieve spellen waarbij ICT een bijdrage levert aan het spelplezier. Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben van interactieve spellen, laat het mij gerust weten!

Veel spelplezier