Workshop www.despelles.nl geeft jezelf een nieuwe impuls

In een spelles moet iedereen bewegen en ook kunnen bewegen! Zeker nu bewegen zo’n hot item is, klinkt het simpel en logisch. Toch is het in de praktijk erg lastig om spellen te spelen waarbij er wordt voldaan aan deze criteria. In april 2017 ben ik als leerkracht de uitdaging aangegaan en heb ik het concept van De Spelles ontwikkeld. Mijn spellen heb ik gedeeld op sociale media en op een website. Nu een jaar verder volgen op sociale media meer dan 75.000 mensen De Spelles, halen 1000 mensen per dag inspiratie van www.despelles.nl en is De Spelles inmiddels een begrip in het onderwijs (ook het Jeugdjournaal besteedde hier aandacht aan).

De kracht van de spellen van De Spelles is de simpelheid! Het zijn zelfbedachte, vaak simpele, spelletjes zijn waarbij de leerlingen moeten bewegen, samenwerken en vaak ook nadenken. Mastermind, Rubik’s Kubus, Vier-op-een-rij, maar ook Hunebed-estafette zijn daar voorbeelden van. De spellen staan vaak dicht bij de belevingswereld van de leerlingen, waardoor het hun interesse opwekt en hen motiveert om actief deel te nemen aan de spellen die in de gymles worden gespeeld.

In 2018 ben ik gestart met het geven van workshops, waaronder bij nascholingsdagen (o.a. van De Beweegbasis en Driestar Educatief). Ik merk dat de behoefte van de deelnemers om dit soort spellen te spelen groot is en dat ik als leerkracht voorzie in een behoefte. De deelnemers worden daarbij enthousiast gemaakt en gaan vol nieuwe inspiratie naar hun eigen werkveld / stage.

Wellicht is het interessant voor jullie dat ik deze inspiratie met jullie deel? Tijdens een workshop zal ik jullie actief inspireren en het ontstaan van de spellen prijsgeven, maar ik zal ook vertellen welk effect De Spelles heeft op het gedrag in de volle breedte van mijn groep.

Heeft u interesse? Neemt u dan gerust contact met mij op.

Sportieve groet,

Matthijs Jansen
De Spelles

Sportieve groet,

Matthijs

Workshops in 2018

Driestar Educatief  
21 maart 2018
Studiedag bewegingsonderwijs
Geerten (Driestar): “Het was een succes om je op onze nascholingsmiddag
                                 te hebben!”

Marnix Academie
29 maart 2018
Workshop

 

Marnix Academie
6 juni 2018
Workshop tijdens nascholingsdag

 

De Beweegbasis 

10 en 31 oktober

Workshops tijdens studiedag

 

NiBi-conferentie
16 november 2018
Workshop tijdens conferentie